GrandSlam 2013 banner - Zema Ion

 

X-DIVISION ACTION WITH ZEMA ION!

Sinds september 2008 organiseert Dutch Pro Wrestling bijna maandelijks een worstelevenement in de "Worstelarena van Nederland," de Leuningjes, te Poeldijk. Op zondag 2 juni aanstaande bereiken we een mijlpaal in de geschiedenis van Dutch Pro Wrestling, met onze 50e show! Om het bereiken van deze mijlpaal kracht bij te zetten vieren we het met de grootste show ooit in Nederland, de 2013 editie van Grand Slam!

Eerder lieten we al weten dat voormalig WCW World Heavyweight Champion "Big Poppa Pomp" Scott Steiner en voormalig Intercontinental & US Champion Carlito op 2 juni aanstaande hun Nederlands worsteldebuut zullen gaan maken. Ook kondigen wij al eerder aan dat voormalig WWE Superster Chris Masters terug zal keren!

De volgende ster die wij nu kunnen aankondigen is niemand minder dan voormalig X-Division Champion Zema Ion! De TNA Impact Wrestling Superster zal op zondag 2 juni aanstaande naar Nederland afreizen om zijn Dutch Pro Wrestling debuut te maken!

zema-ion-14

Zema Ion is een Amerikaanse worstelaar van Filippijnse afkomst. Hij begon zijn training in 2003 op 16-jarige leeftijd. In augustus 2004 maakte hij zijn worsteldebuut onder de naam Shiima Xion, en presenteerde zichzelf als de "First Filipino Male Model Of Wrestling." Al snel werd hij opgemerkt door verschillende promotors, en werd hij door verschillende organisaties, waaronder Chikara Pro, uitgenodigd om bij hen te komen worstelen. In 2006 ging hij voor het eerst naar Japan, waar hij werd uitgenodigd door de Japanse organisatie Dramatic Dream Team (DDT).

Zema Ion's character veranderde, en hij werd bekend door zijn onortodoxe haarstijl - en het feit dat hij een bus haarlak mee naar de ring nam. Tijdens zijn wedstrijden gebruikte hij de bus haarlak om zijn haar weer in model te krijgen, en ook om zijn wedstrijden te winnen.

zema-ion-34

In Amerika zag hij International Wrestling Cartel (IWC) als zijn thuisbasis, waar hij eerst een vete uitvocht met Jason Gory. Na eerst elkaar bijna twee jaar lang het leven zuur gemaakt te hebben, was er uiteindelijk sprake van wederzijdse respect, en besloten ze samen een team te vormen. Tijdens deze periode bevochten ze een vete met het team bestaande uit Chris Hero (NXT's Kassius Ohno) en Claudio Castagnoli (WWE's Antonio Cesaro). In december 2006 wisten ze samen de IWC Tag Team Titles te winnen.

In maart 2007 verloren ze de ICW Tag Team Titles, en Zema Ion besloot zich weer op zijn singles carriere te richten. Later dat jaar bereikte hij de finale van de Super Indy VI Toernooi, maar wist deze niet te winnen. Samen met Jason Gory wist hij vervolgens in december 2007 de ICW Tag Team Titles terug te winnen. In juni 2008 verloren ze de titels.

In september 2008 wist Zema Ion zijn eerste singles titel te winnen, door het toernooi om de vacante ICW Championship te winnen. Na de titel voor de tweede keer te winnen, wist hij lange tijd de titel in zijn bezit te houden door vaak moedwillig via diskwalificatie de wedstrijd te verliezen. Doordat de titel niet via diskwalificatie van eigenaar kan verwisselen, hield hij daarmee de titel in zijn bezit.

In maart 2010 wist Zema Ion de Super Indy XI Toernooi te winnen, en kroonde zich daarmee tot de nieuwe ICW Super Indy Champion. Na de titel in januari 2011 te hebben verloren kreeg hij nog meerdere kansen om zowel de ICW Championship als de ICW Super Indy Championship terug te winnen, maar wist deze kansen niet te verzilveren.

zema-ion

In juni 2011 debuteerde hij bij Impact Wrestling onder de naam Zema Ion. In zijn debuutwedstrijd was hij gelijk succesvol, en verliet als overwinnaar de ring. Hij ging al snel achter de X Division Titel aan, en deelde de ring met onder andere Brian Kendrick, Austin Aries, Doug Williams, Sonya Dutt, Low Ki en Kid Kash. In juli 2012 wist hij eindelijk de X Division Titel te winnen in een Ultimate X Match. In oktober 2012 versloeg Rob van Dam hem voor de X Division Titel. Sinds die tijd doet hij er alles aan om de titel terug te winnen.

AriesIon

zema-ion-37

Zema Ion wordt gezien als één van de grootste talenten binnen Impact Wrestling, en zal op zondag 2 juni aanstaande de Nederlandse fans laten zien waarom hij wordt gezien als een toekomstige worstelgrootheid tijdens de 2013 editie van Grand Slam!

Mis de grootste show van het jaar niet, en bestel nu je kaarten!

 GrandSlam 5

KOOP

Bookmark and Share
Watch us!
Find us on Facebook
Follow Us