Grandslam 2013 - Scott Steiner

GrandSlam 2013 banner - Scott Steiner

"BIG POPPA PUMP" SCOTT STEINER COMES TO DPW!

Voormalig WCW World Heavyweight Champion "Big Poppa Pump" Scott Steiner komt op zondag 2 juni aanstaande naar Nederland om tijdens de 2013 editie van Grand Slam zijn Nederlands worsteldebuut te maken! De voormalig WWE Superster stapt hiermee in de voetsporen van Kevin Nash, Rhyno, Rob van Dam, Al Snow, Chavo Guerrero, Billy Gunn, Chris Masters, Bully Ray, Tommy Dreamer en Tajiri die de afgelopen twee jaar allemaal te zien zijn geweest tijdens Dutch Pro Wrestling Supershows!

Scott Steiner maakte in 1986 zijn pro-wrestling debuut nadat hij eerst zijn naam had gevestigd in de Amerikaanse Amateur worstelcircuit. In 1988 volgde hij zijn oudere broer Rick naar World Championship Wrestling (WCW) waar ze samen een succesvolle tag team zouden vormen onder de naam The Steiner Brothers. In november 1989 wisten de broers samen voor het eerst goud te winnen, door de NWA World Tag Team Titels te winnen.

In februari 1991 wisten ze voor de tweede keer samen goud te winnen door de WCW World Tag Team Titels te winnen. Een maand later reisde de broers naar Japan en wisten daar voor het eerst de IGWP World Tag Team Titels te winnen.

tumblr mg2g4yeh0I1rkf4k0o1 500

Tijdens zijn eerste WCW periode deelde Scott Steiner de ring met onder andere Arn Anderson, Ron Simmons en deed hij zelfs een gooi naar de WCW World Heavyweight Championship die op dat moment in het bezit was van Ric Flair. In 1992 wist hij zijn eerste grote singles succes te behalen door de WCW World Television Titel te winnen door Ricky "The Dragon" Steamboat te verslaan. Hij moest echter al spoedig de titel weer afstaan doordat hij samen met zijn broer WCW verliet door een contract bij concurrent World Wrestling Federation (WWF) te tekenen.

De Steiner Brothers maakte hun officiële WWF debuut tijdens de aller eerste uitzending van Monday Night Raw door the Executioners te verslaan. Tijdens de 1993 Royal Rumble versloegen ze de Beverly Brothers, en tijdens WrestleMania van dat jaar wisten ze de Headshrinkers te verslaan. Al spoedig kregen de broers het aan de stok met de WWF World Tag Team Champions Money Inc. In juni wisten ze Money Inc. te ontronen.

De Steiners bleven echter niet lang in WWF. In 1994 verlieten ze WWF, en in 1995 waren ze kortstondig te zien bij Extreme Championship Wrestling (ECW), waar ze de ring deelde met Taz, Raven en Eddie Guerrero. In 1996 keerde ze terug naar WCW, waar ze het al snel aan de stok kregen met de Outsiders. Scott Steiner begon ondertussen steeds gespierder te worden, en begon zijn houding te veranderen. In 1998 liet hij zijn broer in de steek, en sloot zich aan bij de New World Order (nWo).

NWO 1 Scott Steiner WCW Championship

Dit was het begin van zijn meeste succesvolle periode. Als Big Poppa Pump wist hij de WCW United States en World Television Titels te winnen en deelde hij de ring met Goldberg, Diamond Dallas Page en Rey Mysterio. In november 2000 versloeg hij Booker T en werd daarmee de nieuwe WCW World Heavyweight Champion. Hij zou de titel pas in maart 2001 tijdens de laatste uitzending van WCW Monday Nitro verliezen.

Na eerst wat tijd in Japan te hebben doorgebracht keerde Scott Steiner in 2002 terug naar World Wrestling Entertainment (WWE), waar hij tijdens SummerSlam van dat jaar zijn debuut maakte door Matt Hardy en Chris Nowinsky aan te vallen. In 2003 deed Scott Steiner een gooi naar de WWE World Heavyweight Championship die in het bezit was van Triple-H, maar hij wist deze titel niet te winnen. In 2004 kwam zijn tweede periode bij WWE alweer tot een einde.

In 2006 tekende hij een contract bij TNA waar hij tot 2010 actief zou zijn. Samen met Booker-T wist hij beslag te leggen op de TNA World Tag Team Titels. Tijdens zijn tijd bij TNA deelde hij de ring met Sting, Christian, Jeff Jarrett, Ric Flair en Mick Foley. Ook maakte hij deel uit van de Main Event Mafia groep, met onder andere Kurt Angle en Kevin Nash. Na een jaar afwezigheid keerde hij in 2011 weer terug bij TNA, waar hij tot begin 2012 actief zou zijn.

Op zondag 2 juni aanstaande komt "Big Poppa Pump" Scott Steiner voor het eerst naar Nederland om zijn kunsten te vertonen aan de Nederlandse worstelfans tijdens de 2013 editie van Grand Slam!

GrandSlam 5

Bookmark and Share

wegwerkzaamheden-richting-de-leuningjesBeste bezoekers, aan de wegen in en rondom Poeldijk wordt op verschillende plaatsen aan de weg gewerkt. Bent u van plan om naar Fight 2 Survive te komen houd dan rekening met verkeershinder in en rondom het Westland. Wij...


fight-2-survive-2014-tag-team-action Dutch Pro Wrestling heeft al sinds lange tijd een geode band met de Britse organisatie Grand Pro Wrestling (GPW). Voormalig Dutch Heavyweight Champion Joey Hayes en Ruthless Bastard-lid Heresy noemen deze organisatie hun thuisbasis. Ook Alex "Toxic...


fight-2-survive-2014-santos-vs-troublemaker ZER010-leider Santos en Interim Algemeen Manager Joey Fields zijn nou niet bepaald de beste vrienden. Santos is van mening dat Joey Fields anti-ZER010 is, en is van mening dat hij en zijn kameraden keer op keer worden benadeeld door de beslissingen van...


fight-2-survive-2014-mark-kodiak-vs-max-damon Mark Kodiak heeft het de afgelopen jaar voortdurend aan de stok gehad met de leden van ZER010, en Max Damon in het bijzonder. Het begon allemaal tijdens High Voltage toen de King Of Bling op zijn gebruikelijke slinkse wijze de overwinning in de main...

dvdgrandslam

Watch us!
Find us on Facebook
Follow Us